ŠTAJER TRADE- DOM SPANJA! VABLJENI V NAŠO PRENOVLJENO SPLETNO TRGOVINO.

KAKO IZBRATI LEŽIŠČE ZA NAJBOLJŠI SPANEC?

Se odločate za nakup novega ležišča, in ne veste, katerega izbrati. Za vas smo pripravili kratek vodič, ki vam bo pomagal pri izbiri popolnega ležišča za vas.

Večina ljudi zamenja ležišče približno vsakih 10 let, zato je izbira pravega ležišča ključna za dobro počutje in kakovosten spanec. Če ste tudi vi pred nakupom novega ležišča, je pomembno, da se osredotočite na različne dejavnike. Najprej natančno premislite o svojih potrebah in spalnih navadah. Pred samo odločitvijo pa si postavite nekaj ključnih vprašanj, kot so:

–   V katerem položaju spim?

–   Mi bolj ustreza spanje na mehkejšem ali tršem ležišču?

–   Imam težave s hrbtenico, vratom ali križem?

–   Se soočam z alergijami na prah ali pršice?

–   Se med spanjem potim?

–   Si želim ležišče iz naravnih materialov?

KAKO IZBRATI LEŽIŠČE GLEDE NA SPALNI POLOŽAJ?

Ena izmed največjih napak, ki jih delamo pri izbiranju ležišč  je, da velikokrat ne upoštevamo svojega spalnega položaja, ki predstavlja najpomembnejši kriterij. Med spanjem v različnim spalnih položajih namreč obremenjujemo različne dele telese, zato je pomembno, da izberemo ležišče, ki je najbolj primerno glede na spalni položaj, v katerem najpogosteje spimo.

SPANJE NA HRBTU

Če tudi vi najpogosteje spite na hrbtu svetujemo trše ležišče, saj je teža telesa v tem položaju razporejena po celem ležišču, hrbtenica pa potrebuje tršo podporo.

Naša ekipa vam svetuje:

SPANJE NA TREBUHU

Če je vaš najljubši spalni položaj na trebuhu, svetujemo srednje mehko ležišče, ki se odziva na obliko telesa in razporeditev teže. Za vas je najbolj primerno kombinirano ležišče iz trdega in mehkega dela, saj oba skupaj nudita podporo hrbtenici in udobje. 

Naša ekipa vam svetuje:

SPANJE NA BOKU

Če spite v več spalnih položajih, vam svetujemo, da izberete srednje trdo do mehko ležišče, ki je prijazno do izbočenih telesnih delov (ramena, medenica, kolena ..). Pri tem upoštevajte svoje želje in si izberite mehkobo glede na potrebe organizma. 

Naša ekipa vam svetuje:

KAKO IZBRATI LEŽIŠČE GLEDE NA TRDNOST?

Eden izmed ključnih faktorjev pri izbiri ležišča je tudi vaša osebna preferenca in želja po tršem ali mehkejšem ležišču.

ŽELIM SI TRDO LEŽIŠČE

Če tudi vam najbolj ustreza spanje na trših ležišče, svetujemo da pri izbiri ležišča izberite trdne materiale z zračno strukturo, kot je Ecocell®. Ta napreden material daje popolno podporo hrbtenici, dobro diha vam daje vso udobje, ki ga potrebujete med spanjem. 

Naša ekipa vam svetuje:

ŽELIM SI SREDNJE TRDO LEŽIŠČE Z VEČ MEHKOBE

Če si želite srednje trdo ležišče z nekoliko več mehkobe, izberite izberite ležišča iz Ecocella® z dodatkom mehkega material, ki nežno obda telo z udobjem in toplino. Najboljša izbira na tržišču je:

ŽELIM SI MEHKO LEŽIŠČE

Si želite mehko ležišče? Priporočamo izbiro ležišča s široko plastjo spominske pene ali iz izjemno prilagodljivega, mehkega naravnega lateksa talalay.

Naša ekipa vam svetuje:

IMAM DRUGE TEŽAVE. KAKO IZBRATI PRAVO LEŽIŠČE ZAME?

Se tudi vi soočate s težavami s hrbtenico?  Naša ekipa je za vas pripravila nekaj smernic za izbiro glede na pogoste težave.

IMAM BOLEČINE V KRIŽU

Če se tudi vi srečujete z bolečinami v križu, svetujemo izbiro trdnega ležišče, ki vzpodbuja ergonomski položaj hrbtenice. Za vas so prava tista ležišča, ki omogočajo visoko stopnjo ortopedskosti.

Naša ekipa vam svetuje:

IMAM TEŽAVE S SKELETOM

Če se srečujete z različnimi težavami s skeletom, vam naša ekipa svetuje izbiro 3-conskega ležišča, ki se vam bo prilagajalo glede na vašo težo in obliko glavnih predelov telesa.

Prva cona zajema lažji deli telesa, zato je ta del ležišča mehkejši, bolj anatomski. Sredinska cona podpira trup, kjer je zbrana večina telesne teže, zato je ta del bolj ortopedski, trši od ostalih, ker mora hrbtenici zagotavljati ustrezno podporo. Tretja cona zajema področje nog in je po trdoti enaka kot prva cona. Ker je mehka in udobna, lajša bolečine v petah in mečih.

Naša ekipa vam svetuje:

ŽELIM LEŽIŠČE IZ NARAVNIH MATERIALOV

Če si tudi vi želite spati na ležišču iz naravnih materialov, je pomembno, da izberete takšno ležišče, ko bo imelo pozitiven vpliv na zdravje in počutje. Nekateri naravni materiali so dodani umetnim in tako prejmete najboljše od obojega. V naši ekipi se trudimo, da bi vam ponudili popolno kombinacijo materialov, ki vam bodo zagotovili izjemno počutje in udoben spanec, hkrati pa razmišljamo zeleno. Vse materiale naših ležišč je možno reciklirati!

Naša ekipa vam svetuje:

MED SPANJEM SE POTIM. KATERO LEŽIŠČE IZBRATI?

Ali ste tudi vi med tistimi, ki ponoči doživljajo neprijetno potenje? Potem je za vas pravo tisto ležišče, ki vam bo pomagalo uravnavati potenje in ima antibakterijski učinek.

–   Imamo kakšen poseben material ali obdelavo, ki je prav proti potenju?

Naša ekipa vam svetuje:

IMAM TEŽAVE Z ALERGIJAMO. KATERO LEŽIŠČE IZBRATI?

Če imate tudi vi težave z alergijami na prah ali pršice,  je pomembno, da izberete ležišče, ki ima zaščito pred pršico in prahom.

Vsa ležišča, ki jih ponujamo v spletni trgovini so zaščitena pred pršicami in prahom z enim ali več zaščitnimi sistemi.

So kakšni materiali v ležiščij, ki so antialegrijski? Potem bi jih tukaj opisala.

Naša ekipa vam svetuje:

ŽELIM PERSONALIZIRANO LEŽIŠČE

Če ste tudi vi naveličani standardnih ležišč in si želite nekaj res posebnega, imamo prav tisto, kar iščete! Zakaj bi se zadovoljili s povprečnim, ko pa lahko imate ležišče, ki je ustvarjeno samo za vas? V naši trgovini vam ponujamo priložnost, da ustvarite svoje popolno ležišče. Da, prav ste prebrali – personalizirano ležišče, ki se bo popolnoma prilagajalo vašim edinstvenim potrebam in željam.

dna mattress 02 2
dna mattress 1
Hitri pogled
  • 120x200
  • 140x200
  • 160x200
  • 180x200
  • 200x200
  • 80x190
  • 80x200
  • 90x190
  • 90x200

LEŽIŠČE DNA DORMEO

699.991,799.99Izberite možnosti